top of page
berg-

Hypnose

Tegenwoordig worden we ons steeds meer bewust van de kracht van ons onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is het deel van de geest dat diepgewortelde overtuigingen, verhalen, gewoonten en emoties beheert.

Ons bewustzijn en onderbewustzijn zijn vergelijkbaar met een ijsberg. Het deel boven de waterlijn vertegenwoordigt ons bewustzijn, slechts 5% van ons gedrag waar we ons van bewust zijn. Onder de waterlijn bevindt zich het onbewuste deel, de overige 95% van ons gedrag, gevoelens en emoties waar we niet bewust van zijn en waarin we vaak automatisch handelen.

 

Door gebruik te maken van hypnose kom je makkelijk in contact met je onderbewustzijn, waar je overtuigingen, emoties, verhalen, enzovoort kunt herschrijven.

 

Is hypnose nieuw voor jou?
Het lijkt op meditatie, maar je bent dieper in ontspanning. Daarom zal je een inductie horen, een soort inleiding naar ontspanning waardoor je in een soort dromerige toestand komt. In deze toestand ben je meer open voor suggesties en kunnen je gedachten, gewoontes en conditionering op een positieve manier worden geherprogrammeerd.

 

Tegenwoordig zijn er aanzienlijk meer studies uitgevoerd met betrekking tot hypnose, waarbij diverse interessante bevindingen aan het licht zijn gekomen.


Gedragsverandering
Hypnose wordt erkend als een krachtig instrument voor gedragsverandering, bijvoorbeeld bij het doorbreken van ongewenste gewoonten.


Cognitieve verbeteringen
Studies suggereren dat hypnose cognitieve functies kan verbeteren, inclusief geheugen en concentratie.

 

Psychologische effecten
Hypnotherapie kan ingezet worden bij aandoeningen zoals angst en depressie.

 

Pijnverlichting
Hypnose blijkt effectief in het verminderen van pijnperceptie, waardoor het wordt ingezet als aanvullende behandeling in pijnmanagement protocollen.

bottom of page